så många oskyldiga människor.


såg en film tidigare idag och har tänkt att se en till. den jag  såg hette the pianist och var 2 timmar och 23 minuter lång! filmen var bra, men ändå kröp det i kroppen de sista minuterna pga den långa speltiden. handlingen utspelade sig i polen under andra världskriget och handlade om en pianist (- oväntat...)
nästan varenda en av alla andravärldskrigs-filmerna jag sett har äcklat och skrämt mig lite. alla människor som for illa, till vilken nytta? det är svårt att förstå att förintelsen faktiskt har hänt på riktigt. det är nog därför dessa filmer väcker mitt intresse, för att jag vill få mer förståelse. fast det är svårt. mycket av det människor har gjort (och fortfarande gör) mot varandra är så oerhört oförståeligt och hemskt. vi får aldrig glömma.

tack och adjö

Kommentarer
Postat av: Lina

jag har också svårt att förstå att det hänt på riktigt. särskilt när man får se hur det verkligen var, typ film, böcker..

nej, vi ska aldrig glömma.

2008-11-19 @ 15:41:39
URL: http://liinis.bloggspace.se
Postat av: SANDRA

LINA: precis, precis, precis!

2008-11-19 @ 19:41:22
URL: http://massabra.blogg.se/
Postat av: Joanna

ja håller med er två.. till vilken nytta? ja mena de är ju helt onödigt.. men sådana filmer är lite spännande och sorliga eftersom de har hänt på riktigt.. precis,precis,precis!

2008-11-20 @ 09:45:37
URL: http://joannana.blogg.se/
Postat av: SANDRA

JOANNA: haha, ännu en gång; precis, precis, precis! ;)

2008-11-21 @ 18:16:05
URL: http://massabra.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0