cut cut cut


dagab

hej där! ibland frågar folk vad jag gör på mitt jobb och svaren blir oftast tvetydiga. därför kommer här lite bilder och beskrivning. dock slutade jag på dagab i fredags, men bättre sent än aldrig. imorgon börjar jag på ett äldreboende, läskigt! men blir nog bra. puss.
kl 07.00 stiger jag in på kontoret där annan personal har lagt en hög med papper. de består till största del av transportsedlar och fraktsedlar.
så här ser transportsedlarna ut. där står det hur många av olika slags pallar olika willys-, hemköp-, tempobutiker osv har tilldelats samt ifråntagits. dessa ska sorteras.
när de har sorterats och man vet att allt stämmer ska bl.a antalet pallar och kund föras in i ett program.
ser ni hur trött jag är? vid 08.30 är det frukost och det här är nog strax efter frukosten, det är efter den som jag brukar vakna till liv.
fraktsedlarna anger hur många pallar samt pallplatser olika företag ska frakta till olika dagabenheter. det kan t.ex vara en fraktsedel från dole (bananer osv) där 4 pallar ska skickas till haninge. fraktsedlarna ligger lite blandade så då får man sortera dem också. samtidigt bockar man av antaler pallar och pallplatser på en lista.
pallplatserna matas in i de olika företagens fördelningsflöden (i form av ett vanligt exceldokument) som sedan blir till debiteringsbesked, vilka man debiterar två gånger i månaden.
för varje pallplats bockar man av. bock.
när pallplatserna har slagits in sätter jag in de olika fraktsedlarna i varje företags pärm.
ibland, kanske varannan dag i snitt, kommer hemtagningsordrar in. dessa är varor med utgånget datum, defekter eller nåt annat som gör att de ska reklameras och krediteras. detta moment tycker jag är bland det roligaste. vet inte varför, men det är mer pill och inte lika enformigt som de andra. dessutom kan det hända att de anställda får ta hem dessa varor - gött!
ibland får jag samtal. då kan det vara kunder eller någon på dagab som vill ha något faxat eller undrar varför det är det antalet pallar på en transportsedel. detta är det allra roligaste - att kunna rätta till (andras) fel och hjälpa till. men många gånger fattar jag inte och slussar dem vidare, haha.
efter lunch brukar jag bocka av pallar på en sida som heter returportalen. då kollar man efter fraktsedelnumret på sidan och letar upp samma nummer i pärmen för just det företaget. och när man hittat den, gissa vad man gör då?! bockar av! bock.
lite så här ser det ut. tråkigt att alla har semester.
skrivbordet
om jag tittar ut genom kontorsfönstret ser det ut så här. ett lager. ser ni hur långt ifrån dagsljus jag sitter?
om jag ställer mig utanför kontoret ser det ut så här. det är 4 grader kallt och en jättekonstig omställning för kroppen att passera där hela tiden.
gratis frukt får man, brukar äta en när jag har lust.
strax före eller efter lunch (runt 12.00) är jag vanligtvis klar och det är så långtråkigt att vänta tills klockan slår 16.00 och jag får gå. men man kan såklart sortera lite, städa osv tills man inte har något att göra igen. oftast blir det helt enkelt att jag ägnar de sista timmarna åt att surfa runt.
givetvis gör jag en hel del annat också, men detta var huvudsysslorna. inget komplicerat som ni märkte och kanske kan tro.

110721


om ni råkar råkar råkaaar kika in här inom den närmsta timmen så dela gärna med er av nån länk! helst inget ljudligt youtube-klipp men gärna nån sida med snygga foton, intressanta intervjuer eller roliga historier! tack på förhand. idag har jag mest hängt på följande dn, facehunter, the sartorialist. tjolahopp


ljuva jönnet

bara två arbetsdagar kvar på detta jobbet. känns konstigt. hur som helst, inom loppet av cirkus en halvtimme har jönköping nämnts i christer i p3 hela två gånger. STORT. i det ena fallet då en bonnig kille med ännu bonnigare dialekt beklagade sig över sitt sommarjobb på traktor och i det andra fallet när de berättade att jönköping är den sämsta staden i hela sverige på att ge betalt till sina sommararbetare med 30 kr/tim. bra reklam!


die thief, die

kommer hem från en verkligt oslagbar helg i hultsfred och vad får jag reda på då? att min cykel har blivit stulen. men ja, fan vilken glad överraskning! hatar hatar hatar det faktum att man ALDRIG kan få ha någonting i fred. den hade desssutom stått inhägnad (men olåst) på ett område som securitas bevakar. jävla bajshelvete. älskade min cykel från första dagen och gjorde det fem år senare också. däremellan upptäckte den nya vägar med mig, tog mig till badplatser och framför allt på en av mina bästa resor - cyklingen runt vättern 2009. dör, vad irriterad man kan bli.

hur som helst var hultsfred grymt! har så fina vänner att dansa och skratta med. att kolla på alla välklädda människor, äta god mat, hitta på roliga saker i campet och att höra you have killed me live var inte heller helt fel.

det är fest hos mig ikväll och hela världen är min


sedan sist har jag jobbat några dagar till, lagat några fler matlådor, spenderat fler timmar med hannes på t.ex rosenlundsbadet och filmstaden (såg harry potter!), hejat på cilla(!!!) och bestämt mig för att dra till hultsfred. inte helt fel. hörs när vi hörs, ha bästa helgen, vänner


bölja/liljekonvalj/vackra ord/

det finaste svenska ordet jag vet är nog bölja. ett annat är liljekonvalj. de två orden är vackra både i hur de uttalas och i sin betydelse. sedan finns det ju ord som är vackra i sig, men deras betydelse är inte särdeles fina, exempelvis ordet aluminiumfolie. smaka på hur det ligger i munnen, tycker det smakar väldigt bra! och så finns det förstås de ord som man tycker om bara för att de symboliserar något man uppskattar. ord som passar på den beskrivningen är till exempel kyssar, mat och kvällssol.

la gente está muy loca/how beautiful you are/och även när du är pigg ser du väldigt väldigt väldigt trött ut/do you remember the scars i showed you, the stories i told you/vart jag mig i världen vänder står jag här med tomma händer/mare nero


rubriken består av lite låttexter från låtar som etsat sig fast i mitt huvud av allt p3-lyssnande. om några timmar har jag slutat jobba för den här veckan och är ute på vägen mot mollösund! tänk att man kan sakna någon så mycket efter bara två och ett halvt dygn. ta hand om er mina fina!

#


så här ser mina nya skor ut! snygga va?! inga sandaler direkt (vilket var det jag letade efter) men kunde inte låta bli... hade på mig dem i tisdags kväll då jag och min kärlek åt gosig middag. hoppas bara att jag kommer fortsätta att använda dem, har ju en tendens att inte kunna välja bort mina docs.

LISTA.

är uttråkad på jobbet, så nu ska jag tråka ut er lite! 
 
OM DIG SJÄLV:
namn: sandra kerstin lindquist
födelsedatum: 921029
stjärntecken: skorpion
stad du bor i: jönköping
glasögon/linser: mest linser
tandställning: nej
sjukdomar: inga
husdjur: i min fantasi en lurvig, glad hund
syskon: hejsan hoppsan lillebror
vem är din absolut bästa vän: har kommit att bli hannes
vem är din modeikon: ingen för tillfället

DIN KROPP:
hur lång är du: 1.59 m
hur mycket väger du: ärligt, vill inte veta 
vilken skostorlek har du:
37-38
är du nöjd med din kropp: nej
skulle du kunna plastikoperera dig: beror på under vilka omständigheter
sak du tycker är fulast med dig: allt
vilken ögonfärg har du: brun
vilken hårfärg har du: mörkbrun
har du lång överkropp: oklart, tror jag inte, ser nog ganska ihoptryckt ut
har du långa armar: inte överdrivet?
har du långa naglar: det händer

DINA KÄNSLOR, TANKAR OCH HUMÖR:
hur är du i ditt humör nu: lite rastlös, men tillfreds ändå
vad tänker du på just nu: planer
saknar du någon just nu: ja!
gillar du någon: gillar många
är du kär: hihi, ja
är någon kär i dig: förhoppningsvis
älskar du någon: ja
hatar du någon: nej
hur är du om du är hungrig: lättirriterad, orkeslös om jag är jättejättejättehungrig 
hur är du om du är trött:
antingen jobbigt flamsig eller likgiltig och småsur. haha, man vill nog inte råka ut för nåt av det... 

DINA ÖNSKNINGAR:
du skulle egentligen vilja heta: svårt att föreställa mig med något annat namn. något utan "r" kanske
du skulle egentligen vilja bo i: en egen liten, nyrenoverad lägenhet (med fräscht kök osv) men med gammalt stuk, höga fönster och jättehögt i tak. helst granne med hannes också!
din högsta önskan är: att få leva ett bra liv med en omgivning som gör detsamma
du skulle vilja ha: ett jobb i höst, men samtidigt fler sovmorgnar! vill även ha en kompaktkamera och pengar att resa upp. GIRIG JÄVEL

DITT RUM:
vilken färg är det i ditt rum: lite åt beige
har du en tv i ditt rum: nej
har du en dator i ditt rum: ja 
har du en säng i ditt rum: ja
vilken färg är ditt påslakan: var längesen jag sov hemma, kommer inte ihåg  
har du kläder på ditt golv: nej
har du tidningar på ditt golv: nej
har du något annat på ditt golv: ja

ÖVRIGT:
vem fick du senast sms ifrån:
hannes
vem ringde dig senast: senaste var nog ett missat samtal på jobbet
vad gjorde dig senast glad: christer i p3!!!
vilken film kollade du sist på: exit trough the gift shop. intressant och snyggt gjord
är du snygg idag: haha, nä
vad skratta du sist åt: åhnaj, vet inte? kanske inte skrattar längre. men troligen ett halvhjärtat skratt under lunchen eller min kära vän radion
vad gör du på fritiden: pussas 
när grät du sist:
hm, typ två veckor sen kanske - starkt!
vad ser du om du kollar åt höger: skrivbord, papper, anslagstavla, pappersfack, fåtölj, tavla, klocka, skrivare, dörröppning, en till anslagstavla och en hurts
ett ord du säger ofta: ofta
någon du tyckt om en lång tid: baloo
har du en blogg: ja
vad åt du sist: ett bragokex


half a year today.



lägesrapport.

faller för allt med kragar på och mitt hår går på övertid, så slitet att man skäms. annars då? jo, det knallar och går. första jobbveckan avklarad och jag har en chill helg. imorgon tänkte jag ägna mig åt att göra matlådor, yihaaaaaaaa.
har sedan länge velat lägga upp en del bilder, men blogg.se sviker, där av den magra uppdateringen.

RSS 2.0