mitt minne är som ditt.


vi har en guldfisk. han heter göran. kanske efter persson, men antagligen inte. vi är inte såna. HAHAHAHAHAHA.

och det har känts som söndag.



bror hjälpte mig nyligen att upptäcka hur man tar kort med webcamen. har alltså ett nytt onödigt nöje att fördriva tiden med. kuligt. kolla becca i bakgrunden. vet inte om hon sover på första bilden, kanske praktiserar hon bara hur gamlingar får trycksår, hahaha. sötnöt :) jag drygar mig bara som vanligt.

haft en väldig söndagskänsla idag, men det är visst måndag.
är ovan vid att ha lov antar jag. det är ju inte varje dag liksom.
imorrn är det alltså tisdag vilket innebär ett tandläkarbesök för min del. tandläkaren har aldrig skrämt mig men nu har det snackats om att jag har en grop i en tand och risken för karies där är då större, så nu drar jag mig lite för den lilla undersökningen imorgon. jag hoppas att det ska gå bra, och det lär den väl också göra.

prison break ikväll. mhmmm <3
innan dess ska jag överlämna datorn till lillbrodern, läsa lite harry potter (började på tvåan igår!), duscha osv.

ha det bra folks :)

ni verkade inte veta.

förutom att jag är lite ledsen över att jag inte var på håkan igår så är jag glad. allt är fint och jag trivs ganska bra med livet precis som det är just nu. hoppas att ni gör det också, vilka ni nu än är.
om en stund ska jag och martina bege oss mot stan och äta kinamat, så trevligt så.

adjökens.
 

så djupt det blev.

hej, snabb tanke jag funderade på innan;
- ska man tänka de tankar man vet att man blir ledsen av att tänka eller ska man förtränga dem så att de hamnar så långt inne att man låtsas om att de aldrig nånsin har existerat i ens huvud?
 
måste dra nu.
kram

i will survive!


mor kom hem, saknar ju dig.

vi håller på och gör om vårt kök (eller rättare sagt har vi kaklat om och bytt diskbänk typ, eh) och nu har det visat sig att det läcker vatten så nu måste vi ha vattnet avstängt för att vi inte ska få vattenskada - som vi redan har haft en gång, vilket mina päron har berättat var väldigt jobbigt eftersom jag själv inte la det på minnet. 
iaf så känns det som att jag och bror som bor ensamma i helgen lever ganska simpelt och primitivt. vi har ju el och värme och sånt och det är ju bra. men saker som att duscha, borsta tänderna, diska och gå på toaletten kan vi inte göra nu. fräscht eller?

i min engelskbok som jag tack och lov läste ut idag och måste skriva en uppsats på imorrn, utspelade sig en del av handlingen med att två ensamma flickor vandrade i skog och förbi hus där människor och djur hade dödats av fiendena i det krig som pågick. iofs tyckte jag inte att boken var speciellt bra men vissa delar, som den jag nyss berättade om, var intressanta.
en av mina sysslingar gör lumpen just nu och han hade fått vara ute på några överlevnadsdagar i skogen berättade farmor för mig. de hade bara fått med sig varsin flaska med vatten typ.
det jag då vill komma till är att jag också vill prova att leva vildmarksliv och se hur man skulle klara sig med att traska omkring utan kommunikation, rent vatten, mat, tält osv i en rätt så öde omgivning i ett par dagar. jag utgår ifrån att man skulle klara det, alltid skulle man väl hitta på nån förnurlig lösning till det problem som just då skulle uppstå. mkt beror ju på vilka förutsättningar man har. men när jag sitter här i värmen och tänker tanken känns det som en riktigt spännande och lite rolig fundering. nu menar jag ju inte så där extremt som i ett krig, för döda människor hoppas jag att jag helst slipper se i mitt liv. men det där med vildmarksliv överhuvudtaget är fint!
äh, nu ska jag sova :)

kramisar 


don´t need to, don´t want to.


bloggen är lite på sparlåga nu, precis som jag själv var enligt charlotte nån gång i det förflutna.
jaha, så var det med den saken.
just nu sitter jag och lyssnar på p3 där någon bra låt som vanligt spelas. funderar även lite på vad jag ska skriva. ingenting intressant märker jag. 
NIII kan ju få skriva lite istället. har ni nån favoritlåt som ni kommer att tänka på när frågan ställs? eller en bra film? kanske ett fint boktips? allt är välkommet. sådant om din dag, ett fint träd ni såg, en komplimang ni fick, något ni retar er på eller vad mer ni kan ha på hjärtat.
det hänger på er :P

kram på er

dålig, sämre, sämst.

jag sa ju det. löften är jobbiga. nu kan jag inte riktigt hålla vad jag lovade, vilket ju är själva poängen med löften. man ska hålla dem. men jag ska göra något annat, försöka hålla ett löfte som jag också gav igår, dock inte alldeles bokstavligen, det var något jag sa att jag skulle göra till någon. och eftersom det är till en person så är det det löftet jag väljer att hålla. bloggen är bara en blogg så jag kan inte tänka mig att den eller någon annan än jag själv skulle bli lite ledsen över att jag inte lyckades med löftet och konsekvensen blir att dagens inlägg blir minst lika dåligt som gårdagens. jag skriver bara och hoppas på respons vilket jag så ofta får och det tycker jag är förträffligt! ni är fina och skänker glädje, det gör ni verkligen ska ni veta mina trognaste läsare.
får säga att jag har svårt för att hålla de löften jag lovar mig själv. men som tur är klarar jag nog de jag lovar andra ganska bra. alltid nåt.

men ett inlägg blev det ju iaf! dock varken innehållandes kvalité eller kvantité. inte ens en bild orkar jag leta upp.  men vad gör det om hundra år?  

kram

mysse.


hejsan svejsan i lingonskogen.

ursäkta för dålig bloggning.
men egentligen, jag har inget att ursäkta mig för. jag har ju liksom ingen som helst skyldighet att blogga, så varför ska jag be om ursäkt när jag inte gör det?
precis som med "jag älskar dig" så missbrukas ordet förlåt och dess släktingar även om det är betydligt trevligare. sen får vi inte glömma överdriften med att man dör på nånting, fryser ihjäl, säger att nånting tar 100 år vilket det ju i själva verket inte alls gör osv. jag är inget undtantag. borde anstränga mig mer för ett finare talspråk, höhö.

idag hade jag på mig mina nya kängor och idag tog jag av mig mina glasögon och knäppte några kort med mammas mössa som jag hittade på vinden. ville se hur det såg ut.
skriver jag för långa meningar? det känns inte helt omöjligt, men jag trivs bättre med massa kommatecken istället för punkter, helt enkelt.
sen har jag också letat fram några fotografier som jag noterat några ord på till kusiner och sånt som mamma ska ta med sig när hon ska hälsa på morfar och co.

äh, jag orkar inte skriva mer. man vill ju hålla löften så därför borde man inte lova så mkt. men imorrn lovar jag att jag ska blogga om något. nu skriver jag bara bla bla bla.

och nu skriver jag bara natti, natti, natti, natti ;)
FINISAR!

fri.

 
ledig idag. asskönt! och då känns det helt ok att göra tråkigheter som att städa osv. men också mysigheter som att läsa och bara ta det allmänt lugnt med musik och sånt där fint. inga krav alls och det är det bästa!
allt vi håller på och lär oss i skolan just nu är saker jag inte förstår vad vi ska ha för nytta av senare i livet. dock blir det bara ännu mer meningslöst och plågsamt att tänka så när man ska sätta sig och plugga. jag undrar när vi kommer att få användning av att t.ex kunna räkna ut brytningsvinkeln när ljus träffar en yta. jag tror knappt att vi kommer att få någon användning av pi när allt kommer omkring. menar såklart inte i vidare studier eller i vissa yrken där sådana kunskaper behövs. jag tycker att det vi "lär" oss i fysiken är onödigt. mest onödigt av allt faktiskt, och jag skulle inte tacka nej till att vara utan det.

ha en bra fredag folk <3

   

RSS 2.0