meteorskur

i helgen stod vi på balkongen i mollösund och tittade på stjärnor. chris lärde oss att de som blinkar jättemycket i flera färger inte är stjärnor utan planeter. på lördagen fick vi på olika håll veta att det under kvällen skulla falla meteorer mot jorden som man hade möjlighet att se. och vi fick se några meteorer studsa in i atmosfären och lysa upp lite. väldigt mysig upplevelse!

Kommentarer
Postat av: Gurran

Det låter sjukt fint! Synd att du inte fick några kort på stjärnfallen(?)

Inte för att vilja kötta sönder Chris, eller förstöra den fina stund det måste ha varit, men planeterna är de som varken tindrar eller skiftar färg. De ser däremot stora ut (för att de är närmre jorden än stjärnorna) och lyser med ett jämnt sken - eftersom de bara reflekterar ljuset, inte skapar det :)

2011-10-13 @ 17:01:33
Postat av: s

Nä, fick inget kort på stjärnfallen tyvärr. Det kom typ ett i taget och en del såg man bara i ögonvrån så det hade varit jättesvårt att få med på bild. Vaaaa?! Är det så? Låter ju jättekonstigt. Hur ser man att det är en planet då? Och vad är de som vi trodde var planeter? Alltså de röda och blå prickarna (ej flygplan). Hur som helst, det var jättefint!

2011-10-17 @ 14:47:46
URL: http://massabra.blogg.se/
Postat av: Gurran

I see. de försvinner ju ganska snabbt om man säger så.

Hur man ser att det är en planet skrev jag ju ;D De är stora (på grund av att de är närmre jorden än stjärnorna), de blinkar inte och de är ofta de första "stjärnorna" som man ser på himlen.

Vad de röda och blå prickarna kan vara har jag ingen aning om tyvärr. Kanske borde googla ;D

2011-10-20 @ 21:37:06
Postat av: s

hmmmmmmmmmmm ;)

2011-10-26 @ 11:24:20
URL: http://massabra.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0